GSP hovorí, že sa z neho vytratil smrtiaci inštinkt

NETKY.SK • 20 September 2016, 15:53 • 2 min
GSP hovorí, že sa z neho vytratil smrtiaci inštinkt

MONTREAL - Najlepší zápasník všetkých čias weltherovej váhy v rozhovore pre Sherdog povedal, že ku koncu svojej kariéry sa už vôbec nesnažil knokautovať svojich súperov skôr išiel na istotu.

slovakia

left justify in out

Napriek tomu, že bol roky nedotknuteľným bojovníkom vo svojej váhe, jeho zápasy boli pre fanúšikov nudné. To, že zápas skončí v jeho prospech na body bolo takmer isté. V očiach fanúšikov sa z neho stal akýsi "papierový" šampión, ktorý v octagone  vyhrával nad svojimi súpermi bez akéhokoľvek rizika. Tento štýl sa viacerým nepáčil, lebo namiesto toho aby robil  "show" pre  divákov, išiel na istotu aby určite zostal šampiónom on. Samozrejme pre držiteľa titulu je určite najdôležitejšia výhra, nie to či vyhrá s K.O. alebo na body. Ale poznáme aj takých držiteľov titulu ktorí si z každého vyhratého  zápasu  zobrali aj kúsok duše súpera, bojovali jak o život od prvej sekundy až po koniec. Patrí k nim napríklad Robbie Lawler.

 

V poslednej dobe sa stále viac hovorí o jeho návrate do octagonu. Ale teraz hovoril hlavne o dôvode prečo skončil:

"Moji kritici stále tvrdili, že ma viac zaujímali výhry ako to aby som produkoval oku lahodiace zápasy, a v tomto mali pravdu. Ku koncu svojej kariéry sa zo mňa  úplne vytratil smrtiaci inštinkt. Nechcel som svojich súperov ukončiť predčasne. Toto je taká vec, ktorú som chcel do seba vrátiť, ale jednoducho to nešlo.  

 

Najlepším riešením sa mi teda zdalo trocha si oddýchnuť. Je to pre mňa skôr mentálny blok, musel som skončiť ináč by ma to celého zožralo."

 

Jedná sa o žijúcu legendu Georgesa St. Pierra, ktorý má doterajšie skóre 25 výhier a 2 prehry. Svojich posledných 12 zápasov vyhral v rade, z nich 4 ukončil predčasne a 8 zápasov bojoval 5x5 minút. Naposledy sme ho mohli vidieť pred 3 rokmi. Odvtedy oddychuje ale v poslednej dobe sa čoraz viac hovorí o jeho návrate. Jeho fanúšikovia sa už nevedia dočkať, ale je otázne či mu tie 3 roky pomohli a či od neho uvidíme "akčnejšie" zápasy.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies