Gruzínsky exprezident navrhol riešenie ako zmierniť kritickú situáciu na Donbase

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 06:38 • 2 min
Gruzínsky exprezident navrhol riešenie ako zmierniť kritickú situáciu na Donbase

KYJEV - Bývalá hlava štátu Gruzínska Michail Saakašvili navrhol riešenie ako utlmiť neustále výboje na Donbase, chce postaviť múr, ktorý by rozdelil kritickú oblasť separatistov od zvyšku krajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Toto opatrenie by malo byť dočasné, Saakašvili stále verí, že sa Kyjevu podarí prinavrátiť samozvané ľudové republiky pod správu Ukrajiny. Po odchode z funkcie si v roku 2013 začal budovať svoju politickú kariéru na Ukrajine.

 

Spočiatku zastával funkciu poradcu prezidenta Porošenka, neskôr si založil vlastnú stranu Hnutie nových síl. Dnes žiada predčasné voľby. Exprezident je vo svojej krajine stíhaný pre údajné zneužitie svojich právomocí počas výkonu funkcie prezidenta.  

 

Poraziť separatistov sa môže Ukrajine podariť jedine vtedy, keď sa krajine podarí zvíťaziť nad korupciou a zaháji rýchly rozvoj. "Aby sme ich (separatistami ovládané územia) ale vrátili rýchlo, musí dôjsť k zmenám predovšetkým v Kyjeve," uviedol politik.

 

Ukrajinská vláda už s výstavbou múru začala, no v inej lokalite ako odporučil Saakašvili, a to na hranici s Ruskom. Podľa údajov sa do výstavby múru doposiaľ investovalo 120 miliónov hrivien (4,2 milióna eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies