Gruzínsko začalo prehrou: Hrali sme dobre, tvrdí kouč Weiss

NETKY.SK • 6 September 2016, 09:55 • 2 min
Gruzínsko začalo prehrou: Hrali sme dobre, tvrdí kouč Weiss

TBILISI - Gruzínsko vedené slovenským trénerom Vladimírom Weissom odštartovalo kvalifikáciu o postup na futbalové majstrovstvá sveta 2018 do Ruska domácou prehrou v D-skupine s favorizovaným Rakúskom 1:2.

slovakia

left justify in out

Skóre stretnutia v Tbilisi otvoril v 16. min hosťujúci stopér Martin Hinteregger, rozhodujúci gól dal pred prestávkou kanonier Marc Janko. Po zmene strán domáci stredopoliar Žano Ananidze iba znížil. Ďalšie domáce šance zostali nevyužité na smútok 30 000 divákov na tribúnach Štadióna Borisa Paichadzeho, ktorý je domovským stánkom Dinama Tbilisi. V "déčku" sú aj Wales, Moldavsko, Srbsko a Írsko.


"Hrali sme dobre, ale bohužiaľ, na výsledku sa to neodrazilo. Rakúsko má mimoriadne kvalitný tím. Gruzínsko si už dávno nevypracovalo toľko šancí, zvlášť nie proti takému silnému súperovi," cituje portál laola1.at slová čoskoro 52-ročného bratislavského rodáka Weissa (nar. 22. septembra 1964), ktorý vedie Gruzínsko od marca 2016. S národnou federáciou podpísal kontrakt do spomenutého svetového šampionátu.


"Mali sme aj šťastie, no mohli sme tiež pridať ďalšie góly. Ak by Janko zvýšil na 3:0, bolo by po zápase. V prvom polčase sme hrali dobre, ale v tom druhom sme ľahko odovzdávali súperovi loptu. Dôležité sú tri body a tie sme získali," skonštatoval tréner Rakúšanov Marcel Koller na webe ORF. "Domáci nám to vôbec neuľahčili, ale s tým sme rátali. Bol to náročný zápas a nie pekný z našej strany. Víťazstvo je však naše," zhodnotil kapitán Rakúšanov Julian Baumgartlinger.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona