Gruzínskeho exministra neprepustia z francúzskej väzby

NETKY.SK • 31 Október 2013, 18:30 • 2 min
Gruzínskeho exministra neprepustia z francúzskej väzby

AIX-EN-PROVENCE - Francúzsky súd v južnom meste Aix-en-Provence vo štvrtok odmietol žiadosť bývalého gruzínskeho ministra obrany Davita Kezerašviliho o prepustenie z väzby a nevylúčil, že ho vydajú späť do vlasti, kde je obvinený z korupcie.

slovakia

left justify in out

Kezerašviliho, ktorý je blízkym spojencom odchádzajúceho prezidenta Michaila Saakašviliho, zadržali 14. októbra na letisku v Nice na základe medzinárodného zatykača. Jeho právnik Aurelien Hamelle povedal, že jeho mandant sa proti rozhodnutiu súd odvolá. Súd o vydaní Kezerašviliho do Gruzínska rozhodne o niekoľko týždňov.

Kezerašviliho, ktorý stál v minulosti na čele gruzínskej finančnej polície, v januári obvinili z prijatia úplatku vo výške 12 miliónov amerických dolárov (8,9 mil. eur) v súvislosti s pašovaním alkoholu. Kauza je súčasťou kampane proti Saakašviliho spojencom nasledujúcej po tom, ako jeho stranu v minuloročných voľbách porazila koalícia na čele s terajším premiérom Bidzinom Ivanišvilim. Samotný Saakašvili, ktorého nahradí vo funkcii novozvolený prezident Giorgi Margvelašvili, vyšetrovanie označil za politický hon na čarodejnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona