Gruzínci zatiaľ s vízami: Viaceré krajiny EÚ zablokovali rozhodnutie o zrušení víz

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 15:26 • 2 min
Gruzínci zatiaľ s vízami: Viaceré krajiny EÚ zablokovali rozhodnutie o zrušení víz

BRUSEL - Nemecko a ďalšie veľké krajiny Európskej únie zablokovali rýchle rozhodnutie o zrušení vízovej povinnosti pre občanov Gruzínska.

slovakia

left justify in out

Hlasovanie, pôvodne plánované na tento piatok, vyradili len niekoľko dní vopred z programu zasadnutia ministrov vnútra v Luxemburgu, informovala agentúra DPA s odvolaním sa na zdroje z Bruselu.

 

Po Nemecku, Francúzsku a Belgicku podľa nich dnes svoje výhrady voči liberalizácii vízového režimu s Gruzínskom ohlásilo aj Taliansko.

 

V Nemecku vyvolalo plánované zrušenie vízovej povinnosti pre gruzínskych občanov vlnu kritiky. Odporcovia vyjadrili obavy, že liberalizáciu by mohli využiť aj zločinecké skupiny, pripomenula DPA.

 

Európska komisia pred troma mesiacmi oficiálne konštatovala, že Gruzínsko spĺňa kritériá na zrušenie vízovej povinnosti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies