Gruzínci vytvorili živú reťaz na protest proti transakcii s Gazpromom

NETKY.SK • 6 Marec 2016, 15:33 • 2 min
Gruzínci vytvorili živú reťaz na protest proti transakcii s Gazpromom

TBILISI - Tisíce Gruzíncov vytvorili dnes v hlavnom meste Tbilisi ľudskú reťaz v dĺžke približne sedem kilometrov, aby tak protestovali proti rokovaniam medzi vládou a ruským plynárenským koncernom Gazprom.

slovakia

left justify in out

Demonštranti, väčšinou prívrženci opozičných strán, vyslovili obavy, že nákupom plynu od ruským štátom ovládaného Gazpromu by sa Gruzínskom mohlo stať závislým od Ruska.

 

Podľa agentúry AP, ktorá o proteste informovala, sa zdá, že opozícia dosiahla svoj cieľ. Gruzínska vláda totiž v piatok oznámila, že so susedným Azerbajdžanom podpísala zmluvu o zvýšení dodávok plynu, ktorá by mala plne pokryť potreby Gruzínska.

 

Gruzínsky minister energetiky Kacha Kaladze pred tým zdôvodňoval rokovania s Gazpromom tým, že Azerbajdžan nemá dostatočnú technickú kapacitu, aby zvýšila dodávky plynu pre Gruzínsku, ale neskôr oznámil, že tento problém sa podarilo vyriešiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies