Gruzínci budú mať bezvízový styk v rámci schengenského priestoru

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 07:52 • 2 min
Gruzínci budú mať bezvízový styk v rámci schengenského priestoru

BRUSEL - Občania Gruzínska môžu oddnes cestovať bez víz do väčšiny krajín Európskej únie, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Bezvízový režim cestovania je prelomovým úspechom, ktorý prinesie hmatateľný úžitok našim občanom," reagoval gruzínsky premiér Giorgi Kvirikašvili na tlačovej konferencii v Bruseli.

 

Podľa nových pravidiel môžu Gruzínci vycestovať do krajín EÚ, ktoré sú v schengenskom priestore, na 90 dní bez toho, aby museli žiadať o víza. Okrem krajín EÚ môžu bez víz na 90 dní vycestovať aj na Island, do Lichtenštajnska, Nórska a Švajčiarska.

 

"Bola to dlhá cesta, ale ešte viac nás zblížila," uviedol predseda Európskej rady Donald Tusk.Predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker označil dnešok za "historický deň" a pochválil Gruzínsko za reformy, ktoré uskutočnilo v snahe o zavedenie nových pravidiel.

 

"Gruzínsko, jeho vláda a jeho ľud urobili všetku tú ťažkú prácu a dnešné rozhodnutie je dôkazom ich úsilia," dodal Juncker.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies