Groeneveld už nie je trénerom Šarapovovej

NETKY.SK • 10 Marec 2018, 12:00 • 2 min
Groeneveld už nie  je trénerom Šarapovovej

INDIAN WELLS - Holanďan Sven Groeneveld už nie je trénerom ruskej tenistky Marie Šarapovovej. Bývalá jednotka svetového rebríčka oznámila ukončenie spolupráce dva dni po svojej stredajšej prehre 4:6, 4:6 s Japonkou Naomi Osakovou v 1. kole dvojhry na turnaji WTA Premier Mandatory BNP Paribas Open na tvrdom povrchu v americkom Indian Wells v Kalifornii. Kooperácia sa začala v novembri 2013.

slovakia

left justify in out

"Po štyroch rokoch plných spoločných úspechov aj výziev chcem Svenovi poďakovať za jeho neskutočnú lojalitu, pracovnú morálku a v neposlednom rade priateľstvo, ktoré pretrvá," uviedla 30-ročná držiteľka kariérneho Grand Slamu Šarapovová.

Ruska s dlhodobým americkým zázemím aj vinou rôznych zdravotných problémov stále čaká na prenikavejší výsledok od aprílového návratu do diania po odpykaní dištancu na 15 mesiacov za meldóniové porušenie antidopingových pravidiel. Pozitívny nález mala v januári 2016 počas melbournských Australian Open. Šarapovová momentálne figuruje na 41. priečke v singlovom renkingu.

Groeneveld v minulosti kooperoval napríklad s Michaelom Stichom, Monicou Selešovou, Arantxou Sánchezovou-Vicariovou, Mary Pierceovou a Anou Ivanovičovou. V rámci podporného tímu Adidasu sa podieľal na príprave Fernanda Verdasca, Caroline Wozniackej či Marie Kirilenkovej. Dávnejšie spolupracoval so švajčiarskym zväzom a dohliadal aj na herný progres Rogera Federera.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies