Testovaných na slovensku
167562
Infikovaných na slovensku
1520
Infikovaných svetovo
6033815
Úmrtí svetovo
366891
Odosielam na server ...

Vedeli ste, že na stránke Netky.sk existuje možnosť zobrazovať iba pozitívne správy? Ak nemáte chuť čítať o násilí, ľudskom nešťastí či katastrofách, zapnite si Filter pozitívnych správ a dozviete sa všetko pozitívne, čo sa okolo nás deje.

OK, rozumiem
30. máj. 2020Ferdinand
BratislavaBratislava 14°
Biblia
TV program
Moje Netky
Ilustračné foto
Ilustračné foto
13.10.2016 09:00 Gurmán
Grilované zemiaky na 4 spôsoby
MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
loader
ZOBRAZIŤ VIAC
13.10.2016 09:00 Gurmán

Grilované zemiaky na 4 spôsoby



BRATISLAVA - Dochádza Vám fantázia čo spraviť pre svojich blízkych na večeru po náročnom dni? Skúste naše 4 originálne recepty na grilované zemiaky. Sú veľmi jednoduché a nenáročné na prípravu a navyše určite uspokoja brušká vašich papkáčov.


Ingrediencie:

4 veľké zemiaky

1 mozzarella

1 lyžička pesta

4 cherry paradajky 

2 PL  olivový olej

1 zelená cibuľa, jemne nasekaná

4 lyžice kyslej smotany

1 malá červená cibuľa, jemne nasekaná

2 lyžice slanina, nakrájaná

1 lyžica pažítky, jemne nasekaná

1/3 šálky syr feta

1/3 cukety nakrájaná

1 zväzok čerstvého nasekaného rozmarínu

3/4 šálky pizza syr zmes

2 lyžičky paradajkový pretlak

8 plátkov mini saláma

4 olivy

4 lístky bazalky

soľ

korenie

 

Caprese Style

1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .

2. Zemiaky prekrojíme na polovicu a stred  naplníme mozzarellou, pestom a cherry paradajkami. Dochutíme soľou a korením.

3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C .

4. Zdobíme zelenou cibuľkou.

 

 

Flammkuchen Style

1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .

2, Zemiaky prekrojíme na polovicu a  stred  naplníme  kyslou smotanou, červenou cibuľou a kockami slaniny. Dochutíme soľou a korením.

3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C.

4. Zdobíme pažítkou.

 

 

Mediterranean Style

1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .

2. Zemiaky prekrojíme na polovicu a  stred  naplníme  syrom feta, cuketou a olivami. Dochutíme soľou a korením.

3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C.

4. Zdobíme rozmarínom.

 

 

Pizza Style

1. Zemiaky potrieme olivovým olejom a soľou. Potom pečieme asi hodinu pri 200 ° C .

2. Zemiaky prekrojíme na polovicu a  stred  naplníme  pizza zmesou, syrom, paradajkovým pretlakom a salámou.

3. Zabalíme zemiaky do alobalu a pečieme na grile po dobu asi 10 minút, alebo v sušiarni pri teplote 200 ° C.

4. Zdobíme bazalkou.

 

 



reklama


reklama


Kríza, ktorú priniesol koronavírus, nás silno zasiahla. Vopred ďakujeme každému, kto zašle hoci len niekoľko centov na náš účet SK30 7500 0000 0040 2698 9329 Pomôžete tak ľudom, ktorí už roky pracujú pre vás, našich čitateľov, a to aj napriek nižšiemu platu či predĺženému pracovnému času.


Zdroj: NETKY.SK, SITA, TASR

Foto:  buzzfeed.com



Našli ste chybu, alebo máte tip na zaujímavý článok? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

Diskusia

Komentáre


Na tento článok reagovalo
užívatelia: 0 komentáre: 0

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ
ZOBRAZIŤ VIAC
NAJČÍTANEJŠIE
ZOBRAZIŤ VIAC
loader
loader
Kliknutím zavriete
Obrázok