Suroviny: 20 kuracích krídel, 125 g masla, 5 strúčikov cesnaku, 1 PL čerstvého nasekaného zázvoru, šťavu z dvoch limetiek, 2 PL sójovej omáčky, 2 PL ostrej omáčky, 120 g syra s plesňou, ¼ l majonézy, soľ, mleté čierne korenie,
Príprava:
V panvici rozpustíme maslo, pridáme prelisovaný cesnak a nasekaný zázvor. Po dvoch minútkach pridáme limetkovú šťavu, sójovú omáčku, pikantnú omáčku, privedieme k varu, odstavíme a necháme vychladnúť. Touto marinádou natrieme nasolené krídelka. Dáme do chladu na 2-3 hodiny. Omáčku si pripravíme tak, že nastrúhame syr, rozotrieme ho vidličkou, pridáme majonézu, soľ, mleté čierne korenie, dobre premiešame a dáme do chladničky. Krídelka ugrilujeme, podávame so syrovou omáčkou a chlebom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies