Grič rozhodol o postupe Michaloviec: Hrdina určite nie som

NETKY.SK • 23 November 2016, 12:15 • 2 min
Grič rozhodol o postupe Michaloviec: Hrdina určite nie som

MICHALOVCE - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa v utorok popoludní poriadne natrápili s druholigovou Nitrou v osemfinále slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup 2016/2017. Zverenci trénera Antona Šoltisa síce pred vlastnými fanúšikmi viedli 1:0, no potom prehrávali 1:2 a o triumfe 3:2 a prieniku do štvrťfinále rozhodli až v záverečnej dvadsaťminútovke. Postupový gól dosiahol v 82. min Jakub Grič.

slovakia

left justify in out

V súboji o postup medzi posledné štyri mužstvá si Michalovčania v marci 2017 zmerajú sily s treťoligovým Liptovským Hrádkom. "Bol to veľmi náročný zápas. Dostali sme sa do vedenia, no ešte pred prestávkou sme oň prišli. Nakoniec sme to, našťastie, zvládli, podarilo sa nám otočiť skóre a môžeme sa tešiť," povedal po zápase autor rozhodujúceho gólu Jakub Grič a pokračoval: "Hrdina určite nie som. Hrdinovia sme my všetci, čo sme boli na ihrisku, keďže sa nám podarilo otočiť nepriaznivo sa vyvíjajúci priebeh."

 

Kouč fortunaligistu Anton Šoltis priznal, že súper spod Zobora jeho tím prekvapil svojou hrou. "Nitre vyšiel hlavne úsek v závere prvého polčasu, v ktorom nielen otočil výsledok, ale vypracoval si aj ďalšie šance na skórovanie. Naším problémom bol ťažký terén, ktorý bránil kombinačnej hre. Samozrejme, veril som v obrat aj za nepriaznivého stavu. Nepripúšťali sme si, že doma vypadneme. Chlapcom som stále vravel, že musia bojovať a góly prídu. Vážim si na nich, že ukázali charakter a 'išli' až do konca. Cieľ sme splnili a za to ich musím pochváliť," povedal

 

Tréner hostí Róbert Barborík si po súboji uvedomoval, že jeho zverenci mohli na Zemplíne uspieť. "Videli sme bojovný futbal, dosť tvrdý z oboch strán. Rozhodca to púšťal až priveľmi, bolo pomerne veľa faulov, čo ublížilo futbalu. Ja mám rád, keď sa to hrá tvrdo, ale nie, keď tam sú ruky, šľapáky. To podľa mňa výrazne ovplyvnilo zápas. Súper na tom teréne lepšie kombinoval, v oboch polčasoch sa jeho hráči viac presadzovali. Hoci, čo sa týka šancí, neviem... Aj v prvom polčase sme okrem gólov mali dve či tri ďalšie dobré príležitosti. To isté v druhom dejstve. Chýbala nám väčšia presnosť. Z tohto pohľadu je asi výsledok zaslúžený," povedal Barborík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies