Grexit nebude koniec sveta, hovorí Oettinger

NETKY.SK • 29 Jún 2015, 10:02 • 2 min
Grexit nebude koniec sveta, hovorí Oettinger

BERLÍN - Stále existuje šanca pre Grécko na prijatie ponuky zostať v eurozóne, ak však Atény túto ponuku neprijmú, nebude to koniec sveta. Pre denník Handelsblatt to povedal európsky komisár Günther Oettinger.

slovakia

left justify in out

"Ponuka pre Grécko na zotrvanie v eurozóne stále platí, ak však nebude mať úspech, nebude to znamenať koniec sveta," povedal. Zároveň dodal, že ak Grécko eurozónu opustí, teda ak nastane takzvaný grexit, krajina by sa mohla revitalizovať do desiatich rokov do takej miery, že "návrat do menovej únie by bol určite možný".

 

Ďalší eurokomisár Pierre Moscovici zároveň poznamenal, že dohoda medzi Gréckom a veriteľmi je len "niekoľko centimetrov vzdialená", s tým, že stále je priestor na dohodu. Rozhovory medzi Gréckom a veriteľmi pritom cez víkend zlyhali. Atény zároveň musia 30. júna splatiť Medzinárodnému menovému fondu približne 1,6 mld. eur. Podľa Moscoviciho je potrebné urobiť všetko pre udržanie Grécka v eurozóne. "Musíme nájsť kompromis," povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies