Greško s päťzápasovým dištancom, Belic má stop na 2 duely

NETKY.SK • 16 August 2013, 17:16 • 2 min
Greško s päťzápasovým dištancom, Belic má stop na 2 duely

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) na svojom ostatnom zasadnutí potrestala brankára FK DAC 1904 Dunajská Streda Tomáša Belica, vylúčeného v dueli 5. kola Corgoň ligy 2013/2014 v Trenčíne, nepodmienečným zastavením činnosti na 2 súťažné stretnutia od 12. augusta 2013.

slovakia

left justify in out

Hráč MFK Ružomberok Miloš Lačný dostal jednozápasový dištanc od 10. 8. za červenú kartu v domácom súboji so Spartakom Trnava. V súvislosti so stredopoliarom Spartaka Myjava Tomášom Bruškom, ktorý bol vylúčený v stretnutí 5. kola Corgoň ligy proti FK Senica, DK SFZ rozhodne o disciplinárnom opatrení po obdržaní stanoviska odbornej komisie. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v novej úradnej správe.

Z kvarteta druholigistov, ktorí dostali vo víkendových dueloch 4. kola červenú kartu, má bývalý slovenský reprezentant Vratislav Greško (Podbrezová) za udretie súpera hlavou v neprerušenej hre zastavenú činnosť na 5 súťažných stretnutí od 11. 8., Milan Mujkoš (Šaľa) bude nútene pauzovať trikrát, Ernest Fulmek (Šamorín) a Martin Matlák (SFM Senec) dostali stop na dva súťažné zápasy od 11. augusta 2013.

Zadákovi tímu II. ligy 1. FC Tatran Prešov Petrovi Petrášovi "disciplinárka" výkon zvyšku trestu, t. j. jedno súťažné stretnutie, podmienečne odložila na 6 mesiacov od 16. augusta 2013 do 15. februára 2014. Bývalý útočník Spartak Trnava, v súčasnosti v službách treťoligového mužstva ŠKF Sereď, Ladislav Tomaček si po vylúčení za hrubé nešportové správanie (urážajúce, vulgárne výrazy, vyhrážanie) v stretnutí 2. kola Tipos III. ligy Západ na ihrisku FC Petržalka 1898 nezahrá tri mesiace od 12. 8. do 11. 12. 2013.

DK SFZ začala disciplinárne konanie voči stredopoliarovi FK Senica Tomášovi Kóňovi za hrubé nešportové správanie (udretie súpera lakťom do tváre so zranením protihráča) v 32. min stretnutia 5. kola Corgoň ligy v Myjave a predbežným opatrením mu zastavila pretekársku činnosť do svojho ďalšieho rozhodnutia. "Disciplinárka" zároveň uložila menovanému zaslať vyjadrenie k popisovanému hrubému nešportovému správaniu a poškodenému hráčovi Myjavy Pavlovi Kosíkovi zaslať lekársku správu s popisom zranenia a ošetrenia, tiež v termíne do 21. 8. 2013. Po zohľadnení okolností a stanoviska klubu uložila DK SFZ Barnabásovi Antalovi pokarhanie a zákaz vstupu do vyhradených priestorov, kde je možný styk s delegovanými osobami na obdobie 4 mesiacov od 16. augusta do 15. decembra 2013.

Disciplinárna komisia SFZ žiada trénerov Jozefa Vukušiča (MFK Ružomberok) a Juraja Jarábka (Spartak Trnava) o stanovisko k slovným atakom Vukušiča voči osobe Jarábka počas stretnutia a po zápase 5. kola Corgoň ligy MFK Ružomberok - FC Spartak Trnava. Kormidelník FK Dukla Banská Bystrica Norbert Hrnčár musí do 21. 8. zaslať vyjadrenie k nešportovému správaniu počas stretnutia MFK Ružomberok - FK Dukla Banská Bystrica pod následkom disciplinárnych opatrení.

DK SFZ začala disciplinárne konanie voči klubom Spartak Myjava, FK Senica, MFK Košice, ŠK Slovan Bratislava, MFK Ružomberok, FC Spartak Trnava, PFK Piešťany a uložila menovaným zaslať relevantné vyjadrenia k popisovaným nedostatkom v termíne do 21. augusta 2013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies