Grendel: KDH si nápad o jednom plate poslancov osvojilo od NOVA

NETKY.SK • 7 November 2013, 14:38 • 2 min
Grendel: KDH si nápad o jednom plate poslancov osvojilo od NOVA

BRATISLAVA – KDH si podľa podpredsedu strany Nová väčšina – Dohoda Gábora Grendela osvojilo nápad o poberaní jedného platu poslancami NR SR od jeho strany.

slovakia

left justify in out

Ako Grendel upozornil dnes agentúru SITA, NOVA 30. októbra predstavila svoj návrh o princípe jedného platu. NOVA je totiž presvedčená, že človek nemôže kombinovať výkonnú funkciu súčasne s inou, a k tomu poctivo. „Včera jeden nápad NOVA si osvojil Smer – SD (zmrazovanie platov ústavných činiteľov – poznámka SITA). Dnes ďalší nápad NOVA si osvojilo KDH. Zrejme je to nový trend, že sa dobré nápady osvojujú a nie podporujú,“ vyhlásil Grendel.

Poslanci NR SR by mali podľa KDH poberať len jeden plat, aj keď vykonávajú viacero verejných funkcií naraz. Kresťanskí demokrati preto predkladajú do parlamentu novelu zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov. Novela zákona má zabezpečiť, aby poslanec NR SR na základe zákona mohol poberať len poslanecký plat. Existovalo by len niekoľko výnimiek, ktorými by boli napríklad lekári alebo vedeckí pracovníci. 

NOVA na konci októbra predstavila svoj návrh novely ústavného zákona o ochrane verejného záujmu. Podľa neho by verejný funkcionár mohol mať len jeden príjem. Ak aj má dve funkcie, poberať môže len príjem z jednej verejnej funkcie - ten vyšší. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona