Grémium ČSSD vyzvalo zadržaného Ratha, aby sa vzdal poslaneckého mandátu

NETKY.SK • 18 Máj 2012, 11:16 • 2 min
Grémium ČSSD vyzvalo zadržaného Ratha, aby sa vzdal poslaneckého mandátu

Grémium ČSSD vyzvalo zadržaného Ratha, aby sa vzdal poslaneckého mandátu - Politika Vedenie ČSSD, ktoré dnes od rána riešilo ako obmedziť politické dopady korupčnej kauzy poslanca Davida Ratha, ho vyzvalo, aby sa vzdal poslaneckého mandátu v parlamente. S

slovakia

left justify in out

img

Vedenie ČSSD, ktoré dnes od rána riešilo ako obmedziť politické dopady korupčnej kauzy poslanca Davida Ratha, ho vyzvalo, aby sa vzdal poslaneckého mandátu v parlamente. Súčasne navrhlo pozastavenie členstva v strane všetkým sociálnodemokratickým poslancom, ktorí v kauze figurujú, teda riaditeľke kladnianskej nemocnice Kateřine Pancovej a jej priateľovi Petrovi Kottovi. Oznámil to dnes poludňajší Radiožurnál Českého rozhlasu.
      Citoval predsedu strany Bohuslava Sobotku, podľa ktorého už ČSSD nebude komentovať vyjadrenia Ratha, pretože ukončil svoje členstvo v strane a zložil funkciu Stredočeského hajtmana.
      Grémium ČSSD, ktoré sa od zatknutia Ratha zišlo dnes prvýkrát, dalo podľa Sobotku jasne najavo, že kauza pred jesennými krajskými a senátnymi voľbami poškodzuje celú stranu, informoval Český rozhlas.
      Bývalého ministra zdravotníctva a hajtmana Stredočeského kraja, Davida Ratha, zadržala v pondelok v noci protikorupčná polícia bezprostredne po čine s miliónmi Kč, spolu s ďalšími siedmimi podozrivými. Obvinila ich z poškodzovania finančných záujmov EÚ, podplácania a snahy o získanie výhod pri zadávaní verejnej objednávky. Sudca ich všetkých poslal do väzby v obave, že by marili vyšetrovanie a mohli sa pokúsiť ujsť pred trestným stíhaním. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies