Grékov povedie Nemec Skibbe, podpíše trojročný kontrakt

NETKY.SK • 29 Október 2015, 14:07 • 2 min
Grékov povedie Nemec Skibbe, podpíše trojročný kontrakt

ATÉNY - Novým trénerom gréckej futbalovej reprezentácie sa stane Nemec Michael Skibbe. Päťdesiatročný bývalý kouč Borussie Dortmund či Galatasarayu Istanbul by mal v piatok podpísať s predstaviteľmi tamojšieho zväzu trojročnú zmluvu. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Skibbe bude už štvrtým kormidelníkom "Hellas" v priebehu roka. Po spackanej kvalifikácii EURO 2016 nahradí na poste dočasného trénera Kostasa Tsanasa. Gréci sa tak opäť vydali nemeckou cestou, k senzačnému titulu majstra Európy ich v roku 2004 doviedol Skibbeho krajan Otto Rehhagel. Vedenie národného zväzu v uplynulých dňoch lákalo na uvoľnený post aj ďalších renomovaných nemeckých trénerov Felixa Magatha a Bernda Schustera.

 

Gréci majú za sebou katastrofálnu kvalifikáciu o postup na ME, keď ako najvyššie nasadený tím obsadili v F-skupine poslednú šiestu priečku. Prehrali pritom oba duely s "trpaslíkom" z Faerských ostrovov, jediné víťazstvo vydreli až v záverečnom skupinovom zápase s Maďarskom (4:3). Počas kvalifikácie viedli národné mužstvo až traja tréneri - predčasne vo funkcii skončili Claudio Ranieri i Sergio Markarian, po ich vyhadzovoch lavičke dočasne šéfoval asistent Tsanas.

 

Skibbe v minulosti okrem Dortmundu či Galatasarayu viedol aj Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt, Herthu Berlín či Grasshoppers Zürich. Naposledy trénoval turecký Eskisehirspor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies