Greipel víťazom 12. etapy Giro d´Italia

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 17:39 • 2 min
Greipel víťazom 12. etapy Giro d´Italia

BIBIONE - Nemecký cyklista André Greipel sa stal víťazom štvrtkovej 12. etapy na pretekoch Giro d'Italia, ktorá viedla z Noale a po 182 kilometroch finišovala na úplnej rovine v Bibione.

slovakia

left justify in out

Greipel dosiahol svoje tretie víťazstvo na tohtoročnom Gire a jeho tím Lotto Soudal dokonca štvrté. Greipel v dlhom špurte nepustil pred seba Austrálčana Caleba Ewana z tímu Orica Green-EDGE. Luxemburčan Bob Jungels z Etixxu-QuickStep si v hromadnom dojazde s prehľadom udržal ružový dres lídra pretekov.

Krátko po štarte etapy ušiel Talian Daniel Oss (BMC Racing) a neskôr sa k nemu pridal krajan Mirco Maestri (Bardiani CSF). Rozhodujúci náskok si neutvorili, 22 km pred cieľom už bol pelotón pokope. Záverečné kilometre absolvovali cyklisti po okruhoch v Bibione a koncovka patrila šprintérskym tímom, ktoré sa snažili pripraviť čo najlepšie pozície pre svojich lídrov.

 

V poslednom kilometri držali vražedné tempo na čele jazdci belgického zoskupenia Lotto-Soudal a svoju snahu napokon zaslúžene pretavili do Greipelovho triumfu. V piatok čaká na pelotón Gira horská previerka z Palmanova do Cividale del Friuli (170 km) s dvoma vrchárskymi prémiami prvej kategórie a dvoma "dvojkami".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies