Greipel po víťazstve v 12. etape odstúpil z Gira

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 11:43 • 2 min
Greipel po víťazstve v 12. etape odstúpil z Gira

BIBIONE - Nemecký cyklista André Greipel po víťazstve vo štvrtkovej 12. etape odstúpil z pretekov Giro d'Italia. Člen tímu Lotto Soudal sa chce sústrediť na ďalšie ciele v sezóne a navyše, nesedí mu profil nasledujúcich etáp na talianskej Grand Tour.

slovakia

left justify in out

"Môj rok je plný cieľov. Samozrejme, nie som šťastný, že odchádzam z Gira ako nositeľ červeného trička. Tím a ja sme však urobili takéto rozhodnutie, idem domov a pripravím sa na ďalšie preteky," povedal Greipel.

 

Tridsaťtriročný šprintér na tohtoročnom Gire ovládol tri etapy, vyhral piatu kapitolu v Benevente, potom siedmu vo Foligne a napokon aj dvanástu v Bibione. V bodovacej súťaži o červený dres má náskok 31 bodov pred Giacomom Nizzolom. Greipel vo štvrtok dosiahol už 20. etapové víťazstvo v rámci podujatí Grand Tour, vyrovnal sa tak svojmu slávnemu krajanovi Erikovi Zabelovi. Informoval server Cyclingnews.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies