Greguša mrzela šanca Stocha a verí, že nesklamal dôveru Kozáka

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 09:10 • 2 min
Greguša mrzela šanca Stocha a verí, že nesklamal dôveru Kozáka

BRATISLAVA - Stredopoliar slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Greguš si dosýta vychutnal atmosféru počas utorňajšieho prípravného zápasu v Írsku (2:2), ktorá sálala z tribún dublinského Aviva Stadium. K úplnej spokojnosti mu chýbal jeden gól, ktorým mohli hostia po hodine hry za nerozhodného stavu 2:2 nakloniť misky váh na svoju stranu, ale akciu po osi Hamšík - Vittek zakončil Miroslav Stoch len slabou strelou do brankára a odmietol prívlastok hrdina zápasu.

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že sme mohli vyhrať. Dostali sme dva góly z penált, pričom prvá vôbec nemala byť. Možno keby sme dlhšie udržali vedenie 1:0, tak by sa nám hralo lepšie a Íri by boli nervóznejší. Za stavu 2:2 mal veľkú šancu Miňo Stoch, postupoval z kraja sám na brankára a keby ju premenil, mohli sme sa tešiť z víťazstva. Veľká škoda, že nedal," zhodnotil duel pre TASR legionár českého Jablonca, podľa ktorého bola konfrontácia s Írskom náročná predovšetkým po fyzickej stránke. "Vedeli sme, ako hrajú, že na nás vyrukujú s vysokým pressingom a to sa presne potvrdilo. Keď mali loptu, dávali si ju rýchlo do nohy, ale myslím, že sme ich dokázali až na tie dva penaltové okamihy udržať na dištanc," dodal Greguš.

 

Dvadsaťpäťročný stredopoliar si pochvaľoval atmosféru na tribúnach, o ktorú sa starala aj početná enkláva slovenských fanúšikov. "Bolo niečo fantastické, ako fandili. Klobúk dole pred nimi, zaplnili asi tri časti hlavnej tribúny a veľmi nám svojimi hlasivkami pomáhali. Pre mňa sú takéto zápasy veľkou skúsenosťou, užil som si to so všetkým, čo k tomu patrí. Čo sa týka môjho výkonu, hodnotenie radšej nechám na trénera, nerád by som sa sám oznámkoval. Ale pevne verím, že som výkonom nesklamal jeho dôveru."

 

V marcovom asociačnom termíne dosiahli slovenskí futbalisti dve remízy. Pred súbojom s Írskom remizovali v piatok v Trnave s Lotyšmi 0:0. "Boli to dva odlišné zápasy. Proti Lotyšom sme kontrolovali dianie, do ničoho sme ich nepustili. Bolo to o jednom góle, ktorý sme, žiaľ, nedali. Proti Írom môžeme ľutovať dve penalty. Málokedy sa stáva, že rozhodca zapíska dve jedenástky v priebehu pár minút, ale stalo sa, už s tým nič nenarobíme. Musíme sa z toho poučiť," dodal Greguš.

 

Najbližšie sa Slováci stretnú až v máji na predšampionátovej príprave. Najprv na sústredení v Rakúsku odohrajú neoficiálny zápas s Gruzínskom (27. mája). Priamo z neho zamieria do Nemecka, kde sa 29. mája stretnú s úradujúcimi majstrami sveta v Augsburgu. V generálke na EURO 2016 budú hostiť Severné Írsko (4. júna v Trnave).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona