Greguš trafil v Kodani z priameho kopu: Rád som pomohol k postupu

NETKY.SK • 7 August 2015, 11:43 • 2 min
Greguš trafil v Kodani z priameho kopu: Rád som pomohol k postupu

BRATISLAVA - Dvaja slovenskí futbalisti sa strelecky presadili vo štvrtkových odvetných dueloch 3. predkola Európskej ligy a obaja tak pomohli svojim českým zamestnávateľom k postupu do play off o skupinovú fázu. Marek Bakoš na pôde izraelského Hapoel Kirjat Šmona pečatil triumf Liberca 3:0, Ján Greguš zasa gólovo prispel k prekvapujúcemu víťazstvo Jablonca na ihrisku FC Kodaň 3:2.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi rád, že sme to zvládli. Bol to veľmi náročný zápas, fyzicky aj psychicky," povedal Greguš bezprostredne po zápase pre klubovú TV Střelnice. Jablonec doma s FC Kodaň prehral 0:1 a veľké šance sa mu na postup nedávali. V Dánsku ale ťažil z úspešného úvodu a napokon vďaka vyššiemu počtu strelených gólov na ihrisku súpera vybojoval postup.

 

Greguš na začiatku druhého polčasu zvýšil už na 2:0 pre svoj tím, keď prekvapil brankára súpera parádnou strelou z priameho kopu z ľavej strany. "Som rád, že som mohol pomôcť tímu. Naposledy som z priameho kopu skóroval asi ešte v Anglicku za Bolton, ale určite to nebol takýto dôležitý zápas," spomínal 24-ročný stredopoliar. "Všetci na ihrisku splnili úlohy ktoré mali, poctivo sme bránili a nakoniec sa nám podarilo vyhrať."

 

Za Jablonec hrá Greguš od začiatku tohto roku, predtým bol zmluvným hráčom Baníka Ostrava. V roku 2013 odišiel na ročné hosťovanie do druholigového Boltonu Wanderers, tam ale hral prevažne iba za rezervný tím. Odchovanec Nitry má na konte už aj jeden štart v reprezentačnom A-mužstve Slovenska.

 

Do play off sa dostal aj kazašský Kajrat Almaty s trénerom Vladimírom Weissom. Ten v prvom súboji na domácej tráve zdolal škótsky FC Aberdeen 2:1, na Ostrovoch mu potom stačila aj remíza 1:1. Legia Varšava v zostave s brankárom Dušanom Kuciakom i Ondrejom Dudom si po kontumačnej výhre 3:0 z prvého duelu poradila v odvete doma s albánskym FK Kukesi 1:0 a rovnako postúpila v Európskej lige ďalej.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies