Greguš nemá trému, želá si plné hľadisko a verí v úspech

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 15:05 • 2 min
Greguš nemá trému, želá si plné hľadisko a verí v úspech

SENEC - V nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie na dve marcové medzištátne stretnutia v Trnave proti Lotyšsku (25. 3.) a v Dubline s domácim Írskom (29. marca) figuruje aj hráč českého klubu FK Jablonec Ján Greguš.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný defenzívny stredopoliar (nar. 29. januára 1991) debutoval v najcennejšom drese vlani 31. marca v prípravnom zápase v Žiline proti Česku a dosiaľ si pripísal za A-tím SR štyri štarty, bez streleného gólu. V ostatnom vystúpení reprezentácie SR 17. novembra 2015 doma s Islandom odohral 189 cm vysoký záložník celý duel a prispel k víťazstvu 3:1.

 

Rodák z Nitry, ktorý by sa rád dostal do záverečnej nominácie futbalistov Slovenska na európsky šampionát do Francúzska, mal na zraze v Senci dobrú náladu. "S trémou som určite neprišiel. Tešil som sa na chalanov, na partiu, aj na dva marcové zápasy. Tréner Ján Kozák nám povedal, aby sme prepli z klubovej úrovne na tú reprezentačnú. Čakajú na nás dve medzištátne stretnutia s Lotyšskom a Írskom. Dúfam, že tieto zápasy zvládneme," vyjadril sa Greguš, ktorý v tejto sezóne 2015/2016 odohral v najvyššej českej súťaži za Jablonec 19 duelov a strelil v nich tri góly.

 

Bývalý slovenský mládežnícky reprezentant, ktorý hral na klubovej úrovni v FC Nitra, Baníku Ostrava, hosťoval v anglickom tíme Bolton Wanderers a od konca decembra 2014 je v Jablonci, očakáva na štadióne Spartaka ťažkú konfrontáciu a želá si čo najväčšiu podporu z hľadiska. "Dúfam, že do Trnavy na náš piatkový zápas proti Lotyšsku príde dosť divákov. Každému futbalistovi sa hrá lepšie, keď je plný štadión. Verím, že po stretnutí budeme my i diváci spokojní," skonštatoval Ján Greguš, ktorý na margo najbližšieho pobaltského protivníka ešte dodal: "Hráči Lotyšska potrápili vo vlaňajších dvoch súbojoch v rámci kvalifikácie ME 2016 aj kvalitné mužstvo Česka (výsledky z pohľadu Lotyšov: 1:1 /vonku/, 1:2 /doma/, pozn.). Každý súper je náročný, na seniorskej reprezentačnej úrovni už nie sú ľahké zápasy. Pre nás to bude určite dobrá a vhodná previerka."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies