Gregory Porter vystúpi v Brne, zahrá skladby z pripravovaného albumu

NETKY.SK • 21 December 2015, 11:15 • 2 min
Gregory Porter vystúpi v Brne, zahrá skladby z pripravovaného albumu

BRATISLAVA - Americký spevák Gregory Porter sa predstaví 8. marca v Brne. Koncert v hale Bobycentrum bude súčasťou 15. ročníka hudobného festivalu JazzFestBrno. Štyridsaťštyriročný interpret by mal v Brne predviesť skladby z pripravovaného albumu, ktorý plánuje vydať koncom jari.

slovakia

left justify in out

Návštevníčky a návštevníci si tak budú môcť jeho najnovší počin vypočuť ešte pred jeho uvedením na trh. Vstupenky na podujatie budú v predaji od dnešného poludnia. Festival odštartuje americký trubkár Wynton Marsalis, ktorý odohrá koncert 12. februára v Sono Centre. Okrem neho sa v rámci festivalu predvedie spolu so svojím kvartetom aj saxofonista Wayne Shorter, ktorý sa diváčkam a divákom predvedie 13. apríla v spomínanom Bobycentre.


Gregory Porter vydal prvý počin Water v roku 2010. Nahrávku nominovali na prestížnu cenu Grammy v kategórii Najlepší džezový vokálny album. Druhú štúdiovku Be Good uviedol na trh v roku 2012. Z nahrávky pochádza aj skladba Real Good Hands, ktorú nominovali na Grammy v kategórii Najlepší tradičný r'n'b výkon. Spevák, ktorý je známy aj vďaka typickej pokrývke hlavy, vydal vlani tretí album Liquid Spirit. Jeho zatiaľ posledný počin vyhlásili tento rok počas udeľovania Grammy za Najlepší džezový vokálny album.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona