Greg Burke je novým hovorcom Vatikánu

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 14:46 • 2 min
Greg Burke je novým hovorcom Vatikánu

VATIKÁN - Pápež František vymenoval za svojho nového hovorcu amerického novinára Grega Burkea, ktorý na poste po desiatich rokoch nahradí talianskeho jezuitu Federica Lombardiho.

slovakia

left justify in out

Zastupujúcou hovorkyňou bude španielska novinárka Paloma García Ovejerová, ktorá je vôbec prvou ženou vo vatikánskom hovorcovskom tíme.
Zmeny vstúpia do platnosti od 1. augusta, informoval dnes Vatikánsky rozhlas.


Greg Burke (56) je bývalým spravodajcom americkej televízie Fox News a časopisu Time, ktorý v posledných rokoch pôsobil ako komunikačný poradca vatikánskeho Štátneho sekretariátu. Burek je členom konzervatívneho cirkevného hnutia Opus Dei.


Americký novinár na čele Tlačového strediska Svätej stolice nahradí 73-ročného talianskeho jezuitu Federica Lombardiho, ktorý nastúpil na post v roku 2006. Už od vlaňajšieho decembra Burke pracoval ako Lombardiho zástupca. Lombardi už podal žiadosť o uvoľnenie z riaditeľskej funkcie a pápež ju akceptoval.


Zástupkyňou nového hovorcu sa stane 40-ročná Paloma García Ovejerová, doposiaľ vatikánska spravodajkyňa španielskeho rádia Cadena Cope.


Zmeny v hovorcovskom tíme sú súčasťou celkovej revízie mediálne stratégie Vatikánu, ktorú koordinuje šéf novovytvoreného sekretariátu pre komunikáciu Dario Vigano.


Odchádzajúci hovorca Lombardi podľa agentúry AP naznačil, že by v budúcnosti mohol pôsobiť v rámci Vatikánu ako komunikačný poradca.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies