Greenpeace štartuje s farmármi ekologický projekt

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 11:12 • 2 min
Greenpeace štartuje s farmármi ekologický projekt

BRATISLAVA - Vytvoriť príležitosti na spoluprácu medzi farmármi a prepojiť ekologických farmárov so začínajúcimi farmármi alebo konvenčnými farmármi, ktorí hľadajú inšpiráciu v ekologickom poľnohospodárstve, je cieľom projektu environmentálnej organizácie Greenpeace s názvom Spolu porastieme.

slovakia

left justify in out

"Chceme ukázať, že ekologické poľnohospodárstvo nie je iba víziou bez výsledkov, ale reálny a fungujúci systém, ktorý je nielen rentabilný, ale aj trvalo udržateľný," píše organizácia na svojej internetovej stránke.


Greenpeace chce v rámci projektu vytvoriť menšiu pracovnú skupinu 10 až 12 farmárov z Nitrianskeho, Trnavského alebo Banskobystrického kraja, ktorí sa špecializujú na rastlinnú alebo zmiešanú (rastlinnú a živočíšnu) výrobu a boli by ochotní na časti svojej farmy otestovať konkrétnu praktiku ekologického poľnohospodárstva. Skupina potom za podpory ekologických odborníkov z Greenpeace vypracuje plán spolupráce na základe vlastných potrieb a možností. Projekt bude založený na princípe farmer to farmer (F2F), ktorý vychádza z presvedčenia, že farmári sú cez experimentovanie a inováciu schopní kolektívne nachádzať riešenia, v tomto prípade ekologické, na základné problémy, ktoré ovplyvňujú poľnohospodársku produkciu. "Farmári dostanú možnosť vyskúšať si niečo nové a naučiť sa pestovať napríklad bez použitia chemických pesticídov," uvádza Greenpeace.


Projekt by mal prebiehať od mája do septembra tohto roku. Úvodné stretnutie zorganizuje Greenpeace a bude tiež garantom celého projektu. Záujemcovia o projekt nájdu viac informácií na internetovej stránke https://www.greenpeace.org/slovakia/sk/Novinky/Greenpeace-blog/prv-projekt-greenpeace-s-farmrmi-spolu-porast/blog/56099/.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona