Greenpeace Slovensko sa teší novej riaditeľke, tento post bude zastávať Ivana Kohutková

NETKY.SK • 19 Jún 2017, 11:17 • 2 min
Greenpeace Slovensko sa teší novej riaditeľke, tento post bude zastávať Ivana Kohutková

BRATISLAVA - Novou riaditeľkou slovenskej pobočky medzinárodnej environmentálnej organizácie Greenpeace sa stala odborníčka na environmentálne plánovanie a manažment Ivana Kohutková.

slovakia

left justify in out

Zmenu vo vedení oznámila organizácia v dnešnej tlačovej správe. Kohutková pôsobí v Greenpeace Slovensko od februára 2016. Pracovala na kampani zameranej na toxické znečistenie a koordinovala medzinárodný projekt, venujúci sa práci s nebezpečnými chemickými látkami.

 

V minulosti pomáhala ako dobrovoľníčka Občianskemu združeniu Pangea v oblasti ekologickej výchovy a ochrane biodiverzity. Nová šéfka organizácie uviedla, že by chcela nadviazať na prácu svojich predchodcov a posunúť organizáciu ďalej. "Chcela by som, aby sa Greenpeace Slovensko stal rešpektovaným centrom expertízy pre prácu s toxickými látkami nielen v rámci Slovenska, ale aj v širšom európskom priestore," doplnila.

 

Organizácia Greenpeace Slovensko vznikla v roku 1993. Na Slovensku sa dlhodobo venovala problematike ochrany klímy, energetiky a ekologického poľnohospodárstva. Hlavnou prioritou nového vedenia organizácie je problematika nebezpečných odpadov a toxických látok.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona