Green Day spolupracujú s HBO na filme American Idiot

NETKY.SK • 6 Október 2016, 16:29 • 2 min
Green Day spolupracujú s HBO na filme American Idiot

NEW YORK - Americká punk-rocková kapela Green Day a spoločnosť HBO spolupracujú na filme, ktorý nakrútia podľa koncepčného albumu skupiny American Idiot (2004).

slovakia

left justify in out

Britskému týždenníku New Musical Express (NME) potvrdil informáciu líder formácie Billie Joe Armstrong, ktorý by sa mal v novinke objaviť ako St. Jimmy. Túto úlohu si už vyskúšal v muzikáli American Idiot, ktorého tvorcovia sa rovnako inšpirovali spomínanou štúdiovkou. "Také sú aktuálne plány. Dostali sme zelenú od HBO a pracuje sa tiež na prepisoch scenára, takže neviem, kedy presne začneme s nakrúcaním, všetky systémy sú v súčasnosti v pohybe," uviedol 44-ročný spevák a gitarista.


Album American Idiot vyšiel 20. septembra 2004. Nahrávka obsahuje v základnej verzii 13 skladieb, medzi ktorými sú aj single ako American Idiot, Boulevard of Broken Dreams, Holiday, Wake Me Up When September Ends a Jesus of Suburbia. Skladby sa tematicky zameriavajú na mladíka menom Jesus of Suburbia, ktorý prežíva obdobie plné hnevu a lásky. O produkciu štúdiovky sa postaral Rob Cavallo.
Kapela plánuje vydať 7. októbra album Revolution Radio, z ktorého pochádza napríklad singel Bang Bang. Formácia podporí novinku aj na turné, počas ktorého zavíta napríklad aj 21. januára do krakovskej Tauron Arény a o deň neskôr do pražskej Tipsport Arény.


Green Day vznikli roku 1986 v Kalifornii. Krátko na to sa im podarilo získať nahrávaciu zmluvu s vydavateľstvom Lookout! Records a ponúkli EP nahrávku 1,000 Hours (1989) a album 39/Smooth (1990). V roku 1990 skupinu opustil Al Sobrante a za bicími ho nahradil Tré Cool, ktorý debutoval na druhej štúdiovke Kerplunk (1992). Po vydaní ďalšej nahrávky Dookie (1994) sa Green Day udomácnili na mainstreamovej scéne. Nasledovali albumy Insomniac (1995), Nimrod (1997), Warning (2000), spomínaný American Idiot, 21st Century Breakdown (2009) a trilógia Uno! (2012), Dos! (2012) a Tré! (2012). Na konte majú napríklad päť cien Grammy. V kapele v súčasnosti pôsobí aj Mike Dirnt (basgitara, vokály). Vlani v apríli ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona