Grécký súd zamietol žiadosť o vydanie dvoch údajných pučistov do Turecka

NETKY.SK • 8 December 2016, 16:48 • 2 min
Grécký súd zamietol žiadosť o vydanie dvoch údajných pučistov do Turecka

ATÉNY - Požiadavku Turecka na vydanie dvoch údajných pučistov do krajiny polmesiaca zamietol dnes súd v Aténach.

slovakia

left justify in out

Vydanie troch iných údajných pučistov schválili v Grécku v utorok, predtým však v pondelok súd v Aténach zamietol rovnakú požiadavku Turecka na vydanie trojice zbehov z tureckých ozbrojených síl.

Ako pre tlačovú agentúru DPA uviedli dnes grécki právnici, prípadom sa bude zaoberať grécky najvyšší súd.

Ankara požaduje od Atén neodkladné vydanie všetkých ôsmich niekdajších príslušníkov tureckých ozbrojených síl, ktorí krátko po zmarení júlového pokusu o štátny prevrat v krajine pristáli na armádnom vrtuľníku v gréckom meste Alexandrupoli a požiadali tam o azyl.

Žiadatelia o azyl mali v súdnej sieni potvrdiť, že v prípade vydania do Turecka by sa ich životy ocitli v ohrození. Poukázali na informácie a videozáznamy svedčiace o mučení ich kolegov-krajanov, uviedli právni zástupcovia Turkov. Rodinní príslušníci zbehov sú údajne prenasledovaní a čelia hrozbám.

Ôsmich príslušníkov tureckej armády odsúdil súd v Alexandrupoli 21. júla na dva mesiace väzenia podmienečne po tom, čo ich usvedčili z nezákonného vstupu do krajiny. Sudca im vymeral dvojmesačný väzenský trest s podmienečným odkladom na tri roky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies