Grécky súd rozhodol, že ERT môže naďalej vysielať

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 09:16 • 2 min
Grécky súd rozhodol, že ERT môže naďalej vysielať

ATÉNY - Grécky súd rozhodol, že verejnoprávny rozhlas a televízia ERT môže pokračovať vo vysielaní. Zrušil tak minulotýždňové prekvapivé nariadenie vlády, ktoré rozhodlo o zatvorení inštitúcie.

slovakia

left justify in out

Súd však zároveň podporil plán premiéra Antónisa Samarása nahradiť ERT menšou vysielacou stanicou. Rozhodnutie prišlo v čase krízových rokovaní Samarása s koaličnými partnermi, ktorých nahnevalo, že premiér s nimi zatvorenie ERT nekonzultoval. Tento krok pritom vyvolal v celej krajine masové protesty.

V piatok ponúkol premiér možnosť čiastočne obnoviť vysielanie ERT, aby tak uspokojil svojich kritikov, no koaliční partneri to zamietli. Vláda prisľúbila, že odškodní takmer 2700 pôvodných zamestnancov ERT a pred koncom leta spustí nové vysielanie rozhlasu a televízie s oveľa menším počtom zamestnancov. 

Grécka vláda pod vedením konzervatívcov v utorok nečakane oznámila, že vzhľadom na "obrovské plytvanie" musí verejnoprávnu inštitúciu ERT zrušiť a okamžite prepustiť všetkých jej takmer 2700 zamestnancov. Všetky rozhlasové a televízne stanice Helénskej vysielacej spoločnosti (ERT) prestali vysielať v utorok o 22:00 SELČ. Rozhodnutie šokovalo grécku verejnosť ako aj opozíciu, ktorá ho považuje za "štátny prevrat". Pracovníci ERT v stredu odmietli odísť zo štúdií a pokračovali vo vysielaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies