Grécky súd odsúdil na doživotie troch mužov za podvody s DPH

NETKY.SK • 19 Október 2013, 17:36 • 2 min
Grécky súd odsúdil na doživotie troch mužov za podvody s DPH

ATÉNY - Grécko v roku 2011 výrazne sprísnilo trestné právo. Odvtedy je za daňové podvody možný doživotný trest.

slovakia

left justify in out

Grécky súd odsúdil troch daňových podvodníkov na doživotie. Informoval o tom portál nemeckého týždenníka Der Spiegel.

Grécka justícia pritvrdzuje svoj postup proti daňovým podvodníkom. Krajina desaťročia bojovala s daňovými podvodmi len veľmi laxne. To sa však mení. Súd v meste Kalamata odsúdil troch obžalovaných na doživotie za podvod s daňou z pridanej hodnoty (DPH), ďalší obvinený prežije vo väzení 20 rokov. Obvinení pripravili štát o vyše 840.000 eur.

Podľa televíznej stanice Antenna traja obvinení, ktorí dostali doživotie, na meno poľnohospodára odsúdeného na 20 rokov väzenia, vystavili falošné faktúry v hodnote 8,5 milióna eur. Falošné faktúry potom uplatnili na vrátenie DPH. Štátny rozpočet tak pripravili o 840.000 eur.

Grécko v roku 2011 výrazne sprísnilo trestné právo. Odvtedy je za daňové podvody možný doživotný trest. Prvý raz takýto trest udelili podvodníkovi na daniach v júni tohto roka.

V aktuálnom prípade štvrtý obvinený nedostal doživotie len preto, že prejavil ľútosť a mohol zaplatiť neoprávnene získané peniaze.

Daňové podvody sú veľkým problémom Grécka. Vysoko zadlžená krajina totiž musí zvýšiť príjmy, na ktoré majú veľký negatívny vplyv daňové úniky. Kontroly finančnej polície v dovolenkových destináciách počas tohto leta ukázali masívne porušenia zákona. Na niektorých miestach neprešlo kontrolami 100 % kontrolovaných podnikov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies