Grécky prístav Piraeus smeruje do čínskych rúk

NETKY.SK • 17 Február 2016, 14:49 • 2 min
Grécky prístav Piraeus smeruje do čínskych rúk

ATÉNY - Preferovaným záujemcom v súťaži o prevzatie väčšinového podielu v gréckom prístave Piraeus je čínska spoločnosť Cosco Hong Kong Group Limited (Cosco).

slovakia

left justify in out

Oznámila to v stredu grécka štátna privatizačná agentúra HRADF. V tendri na získanie 67-percentného podielu v najväčšom gréckom prístave predložila spoločnosť Cosco minulý mesiac bezkonkurenčnú ponuku v objeme zhruba 400 mil. USD.


Rozhodnutie, ktoré schválila privatizačná agentúra jednomyseľne, teraz posúdi grécky úrad verejného audítora. V prípade schválenia bude predaj najväčšou transakciou svojho druhu za súčasnej gréckej vlády po tom, čo Atény vlani v decembri uzavreli dohodu o prenájme 14 regionálnych letísk nemeckej spoločnosti Fraport za 1,2 mld. eur.


Spoločnosť Cosco v prístave Piraeus, ktorý je vstupnou bránou do Ázie, východnej Európy a severnej Afriky, od roku 2009 prevádzkuje jedno nákladné mólo a do rozvoja druhého investuje zhruba 230 mil. eur.

(1 EUR= 1,1166 USD)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies