Grécky premiér sa stretne so zástupcami protestujúcich poľnohospodárov, ktorí už mesiac blokujú cesty

NETKY.SK • 22 Február 2016, 12:34 • 2 min
Grécky premiér sa stretne so zástupcami protestujúcich poľnohospodárov, ktorí už mesiac blokujú cesty

ATÉNY - Grécky premiér Alexis Tsipras sa dnes stretne so zástupcami protestujúcich poľnohospodárov, ktorí už mesiac blokujú cesty v krajine.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP však len jedna zo štyroch protestujúcich skupín oznámila, že príde na rokovania s Tsiprasom.

 

Grécki poľnohospodári blokádou ciest protestujú proti zvyšovaniu daní i proti navrhovanej dôchodkovej reforme, ktorú od Grécka žiadajú medzinárodní veritelia. Väčšina živnostníkov a poľnohospodárov by v súlade s ňou musela odvádzať do štátneho rozpočtu takmer 70 percent svojich príjmov.

 

Protesty gréckych farmárov rozhnevali bulharských kamionistov, ktorí zorganizovali protidemonštrácie a zablokovali svoju stranu spoločných hraníc. Vládu v Sofii tak chcú donútiť, aby vo veci začala konať.

 

Bulharský parlament 19. februára v reakcii na tieto udalosti schválil rezolúciu, ktorou členské krajiny EÚ vyzýva na intervenciu a zastavenie blokády zo strany gréckych farmárov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies