Grécky premiér považuje sankcie voči Rusku za pokrytecké

NETKY.SK • 18 Február 2015, 16:14 • 2 min
Grécky premiér považuje sankcie voči Rusku za pokrytecké

BERLÍN - Grécky premiér Aléxis Tsípras považuje sankcie uvalené západnými krajinami na Rusko za pokrytecké.

slovakia

left justify in out

Tsípras v stredu zverejnených vyjadreniach v rozhovore pre nemecký týždenník Stern vyjadril názor, že "ak chceme Rusov potrestať", tak by sa tak malo stať v prípade "všetkých krajín, kde majú ruskí multimiliardári svoje účty". Podľa slov v januári vymenovaného predsedu gréckej vlády totiž jeho krajina trpí obchodnými obmedzeniami zavedenými minulý rok. Prejavuje sa to podľa neho najmä v oblastiach turizmu a poľnohospodárstva.

 

Stern zverejnil úryvky z minulotýždňového rozhovoru s kontroverzným lídrom juhoeurópskej krajiny aj v utorok. V publikovaných vyjadreniach okrem iného označil "starý úsporný program za mŕtvy" a návrhy na jeho predĺženie o šesť mesiacov za "nezmyselné mrhanie času". Líder strany SYRIZA, ktorá vyhrala januárové predčasné voľby so sľubom ukončiť nepopulárne úsporné opatrenia, zároveň odmietol prípravy na opustenie eurozóny. Ako povedal, "nepotrebujeme taký plán, pretože ostaneme pri eure".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies