Grécky premiér ponúkol demisiu a vytvorenie vlády národnej jednoty

NETKY.SK • 16 Jún 2011, 07:21 • 2 min
Grécky premiér ponúkol demisiu a vytvorenie vlády národnej jednoty

Grécky premiér ponúkol demisiu a vytvorenie vlády národnej jednoty - Politika Grécky premiér Jorgos Papandreu ponúkol dnes svoju rezignáciu výmenou za vytvorenie vlády národnej jednoty, na ktorej by sa okrem jeho Panhelénskeho socialistického hnutia (PASO

slovakia

left justify in out

img

Grécky premiér Jorgos Papandreu ponúkol dnes svoju rezignáciu výmenou za vytvorenie vlády národnej jednoty, na ktorej by sa okrem jeho Panhelénskeho socialistického hnutia (PASOK) podieľala aj konzervatívna opozícia. Informovala o tom agentúra Reuters.
      Ponúkaná demisia premiéra je reakciou na mohutné demonštrácie, ktoré sa dnes uskutočnili v Aténach v rámci 24-hodinového generálneho štrajku a prerástli do stretov s políciou. Tá zasahovala slzotvorným plynom, omračujúcimi granátmi a obuškami. Demonštranti hádzali na policajtov zápalné fľaše, kamene a potraviny. Na hlavnom námestí sa podľa svetových agentúr zhromaždilo približne 30.000 ľudí. Bolo vidieť horiace smetné koše.
      K stretom došlo dnes najprv pred budovou parlamentu, neskôr pred ministerstvom financií. Demonštranti, ktorí prišli do Atén protestovať proti ďalšiemu znižovaniu životnej úrovne v zadlženej krajine, sa snažili zabrániť začiatku schôdze o prijatí päťročného plánu úsporných opatrení, ktoré by mali Grécko zachrániť pred bankrotom na finančných trhoch.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies