Grécky poslanec sa pridal k hladujúcim Sýrčanom pred parlamentom

NETKY.SK • 6 December 2014, 19:03 • 2 min
Grécky poslanec sa pridal k hladujúcim Sýrčanom pred parlamentom

ATÉNY - Grécky poslanec sa dnes pridal k hladovke sýrskych utečencov pred parlamentom v Aténach. Utečenci protestujú proti vládnemu odmietnutiu pomoci s presunom do iných štátov Európy, kde majú utečenci svojich príbuzných. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Jannis Michelogiannakis, poslanec z opozičnej ľavicovej strany Syriza, povedal, že sa rozhodol pridať k hladovke po tom, ako skupina aktivistov oznámila, že dvaja demonštranti prišli o život. Jeden zomrel na infarkt, druhý pri pokuse o prekročenie hraníc do Albánska. Ich smrť ale nebolo možné nezávisle overiť, pripomenula Reuters.
      

Vláda v utorok oznámila, že utečencom nemôže pomôcť, pretože nepožiadali o azyl ani prístrešie. Približne 300 Sýrčanov táborí pred parlamentom už od 19. novembra. Dožadujú sa práva odchodu do ďalších európskych krajín. Niektorí začali hladovku.
      

Migranti sa odmietajú zaregistrovať, pretože podľa zákonov Európskej únie by museli ostať v Grécku ako v prvej krajine, do ktorej vstúpili ako utečenci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies