Grécky parlament vyslovil dôveru novej vláde premiéra Tsiprasa

NETKY.SK • 8 Október 2015, 08:40 • 2 min
Grécky parlament vyslovil dôveru novej vláde premiéra Tsiprasa

ATÉNY - Grécky parlament vyslovil v noci nadnes dôveru novej vláde premiéra Alexisa Tsiprasa. Pri hlasovaní v 300-člennom parlamente kabinet podporilo všetkých 155 koaličných poslancov, oznámila agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tsiprasova ľavicová strana Syriza vyhrala predčasné parlamentné voľby z 20. septembra. Do koalície s ňou vstúpili aj pravicoví populisti zo strany Nezávislí Gréci.

 

Premiér pred hlasovaním o dôvere vyjadril presvedčenie, že sa mu podarí dostať Grécko z finančnej krízy do roku 2019, uviedla agentúra AP.

 

Nová vláda vo svojom programovom vyhlásení hovorí o rýchlej realizácii reforiem, ktoré požadujú medzinárodní veritelia výmenou za ďalšiu pomoc. Prvý balík 48 reforiem musí byť implementovaných do polovice októbra.

 

Tsipras chce popri zavádzaní nepopulárnych opatrení chrániť sociálne slabšie skupiny obyvateľstva a bojovať proti daňovým únikom a korupcii.

 

Nová ministerská zostava by chcela dosiahnuť rýchle dokončenie prvej kontroly plnenia záchranného programu v hodnote 86 miliárd eur, aby Atény mohli čo najskôr začať rokovania o zmiernení dlhovej záťaže s partnermi z eurozóny. Tsipras si želá, aby bolo hodnotenie ukončené v priebehu novembra, čo by umožnilo začatie rozhovorov ešte do konca tohto roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies