Grécky parlament si zvolil za predsedníčku právničku bojujúcu za ľudské práva

NETKY.SK • 6 Február 2015, 14:51 • 2 min
Grécky parlament si zvolil za predsedníčku právničku bojujúcu za ľudské práva

ATÉNY - Grécky parlament si dnes zvolil za svoju predsedníčku 38-ročnú právničku Zoe Konstantopulovú, právničku, ktorá otvorene a nekompromisne bojuje za ľudské práva. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Konstantopulová, stúpajúca hviezda ľavicovej strany Syriza, dostala hlasy 238-ich z 300 poslancov parlamentu, ktorý sa dnes zišiel po prvý raz od minulomesačných volieb.
     

Konstantopulová je najmladším predsedom gréckeho parlamentu, akého kedy Gréci mali.
     

Očakáva sa, že v nedeľu premiér Alexis Tsipras predstaví svoj vládny program, po ktorom by malo v utorok nasledovať hlasovanie o vyjadrení dôvery jeho vláde.
     

Syriza ustúpila od svojej predvolebnej požiadavky na zníženie štátnych dlhov. Naďalej však presadzuje svoj predvolebný sľub, že treba zmierniť reštriktívnu politiku a zvýšiť mzdy a dôchodky, čo je v rozpore s podmienkami dohody o medzinárodnej finančnej pomoci Grécku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies