Grécky parlament schválil zákon o vzniku novej štátnej vysielacej spoločnosti

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 11:52 • 2 min
Grécky parlament schválil zákon o vzniku novej štátnej vysielacej spoločnosti

ATÉNY - Grécky parlament dnes schválil zákon o vzniku novej verejnoprávnej vysielacej spoločnosti, ktorá nahradí rozhlasovú a televíznu spoločnosť ERT, zrušenú minulý mesiac. Za hlasovalo 155 poslancov 300-členného jednokomorového parlamentu.

slovakia

left justify in out

Nová spoločnosť ponesie názov Nový helénsky rozhlas, internet a televízia (NERIT). Námestník ministra kultúry Pantelis Kapsis, poverený zriadením NERIT, uviedol, že v pondelok vyhlásia konkurz na 2000 pracovných miest v novej vysielacej spoločnosti. Uchádzať sa o ne budú môcť aj zamestnanci zrušeného ERT.

 

Premiér Antonis Samaras v júni rozhodol o ukončení činnosti ERT a prepustení jej vyše 2500 zamestnancov v rámci úsporných opatrení. Rozhodnutie však vyvolalo rozsiahle protesty, dokonca hrozil pád koaličnej vlády. Opustila ju malá strana Demokratická ľavica, v dôsledku čoho vládnucim konzervatívcom (Nová demokracia) a socialistom (PASOK) zostala v parlamente tesná väčšina 155 kresiel. Bývalí zamestnanci ERT pokračovali na internete v 24-hodinovom vysielaní z hlavného centra v Aténach a zo štúdia v severogréckom Solúne. Vláda uviedla, že do spustenia vysielania spoločnosti NERIT bude televízia premietať filmy a dokumentárne programy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies