Grécky parlament schválil reformy potrebné na uvoľnenie ďalšej pomoci

NETKY.SK • 20 November 2015, 09:35 • 2 min
Grécky parlament schválil reformy potrebné na uvoľnenie ďalšej pomoci

ATÉNY - Grécky parlament dnes schválil opatrenia požadované medzinárodnými veriteľmi, čo by malo Grécku umožniť získať zo záchranného balíka 12 miliárd eur. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

V pomere hlasov 153 ku 137 poslanci schválili dodatočné opatrenia, ktoré od Grécka požadovali veritelia. Išlo najmä o problém zlých úverov gréckych bánk a s tým spojeného vyvlastňovania domov obyvateľov, ktorí neplatia hypotéky. Zároveň umožnili zavedenie nových poplatkov a daní.

 

Grécka vláda sa dlho nevedela s medzinárodnými veriteľmi dohodnúť na otázke vyvlastňovania nehnuteľností. Obávala sa najmä toho, aby tisíce Grékov neprišli o strechu nad hlavou. Ministri financií eurozóny preto vyplatenie ďalšej tranže zo záchranného balíka odložili, pritom pôvodne to mali schváliť už 9. novembra.

 

V utorok (17.11.) ale minister financií Euklid Tsakalotos a komisár EÚ pre hospodárske a menové záležitosti Pierre Moscovici oznámili, že sa zhodli aj na zvyšných otázkach. Po súhlase parlamentu tak Grécko bude môcť získať 2 miliardy eur z tretieho záchranného balíka v rámci pomoci, ako aj 10 miliárd eur na rekapitalizáciu štyroch systémovo dôležitých bánk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies