Grécky parlament nového prezidenta nezvolil

NETKY.SK • 17 December 2014, 21:05 • 2 min
Grécky parlament nového prezidenta nezvolil

ATÉNY - Grécky parlament v stredu v prvom kole prezidentských volieb novú hlavu štátu nezvolil. Favorit koalície premiéra Antónisa Samarása, bývalý eurokomisár pre životné prostredie Stavros Dímas dostal iba 160 hlasov.

slovakia

left justify in out

Nástupca Károlosa Papoúliasa stojaceho na čele krajiny od marca 2005 tak bude známy najskôr v druhom kole. Kandidát musí v 300-člennom parlamente získať najmenej 180 hlasov, zatiaľ čo Samarásova koalícia disponuje iba 155 kreslami. Posledné, tretie kolo hlasovania je naplánované na 29. decembra.

 

Prípadné nezvolenie prezidenta by podľa ústavy znamenalo rozpustenie parlamentu a predčasné voľby. V prieskumoch preferencií pritom vedie opozičná Koalícia radikálnej ľavice (SYRIZA), ktorá odmieta úsporné opatrenia spojené s čerpaním medzinárodnej finančnej pomoci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies