Grécky parlament dá vláde mandát rokovať o uzavretí dohody

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 08:36 • 2 min
Grécky parlament dá vláde mandát rokovať o uzavretí dohody

ATÉNY - Grécky parlament dá vláde mandát rokovať s medzinárodnými veriteľmi o dohode, ktorá Grécku výmenou za reformy poskytne potrebné financie. Podľa agentúry Reuters to dnes novinárom povedal Nikos Filis, hovorca parlamentného poslaneckého klubu vládnucej strany Syriza.

slovakia

left justify in out

Premiér Alexis Tsipras zvolal narýchlo na dnes hlasovanie parlamentu. Predloží mu na schválenie zoznam "prioritných opatrení", ktoré grécka vláda prijme, aby presvedčila veriteľov, že to myslí s uzavretím dohody vážne.

 

Nikos Filis odpovedal na otázku, či Grécko uzavrie s medzinárodnými veriteľmi dohodu. Uviedol: "Iste. Dnes o tom budeme hovoriť v parlamente."

 

Grécky minister vnútra Nikos Vutsis dnes vyjadril optimizmus, že jeho krajina uzavrie s veriteľmi "dobrú dohodu". "Budeme o tom rokovať a som optimista, verím, že všetko pôjde dobre," povedal tesne pred stretnutím poslancov vládnucej strany Syriza v parlamente.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies