Grécky parlament bude vo štvrtok schvaľovať dohodu s veriteľmi

NETKY.SK • 11 August 2015, 19:06 • 2 min
Grécky parlament bude vo štvrtok schvaľovať dohodu s veriteľmi

ATÉNY - Grécky premiér Alexis Tsipras zvolal parlament, aby sa do štvrtka (13. 8.) zabezpečilo schválenie dohody s veriteľmi o novom balíku pomoci. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tsipras v liste zaslanom predsedovi parlamentu uviedol, že chce, aby návrh zákona o záchrannom balíku bol predložený ešte dnes, aby mohol byť rozdistribuovaný zákonodarcom. V stredu (12. 8.) by sa o ňom malo diskutovať a schvaľovať by sa mal vo štvrtok.

 

"Naliehavá situácia vyžaduje okamžité zvolanie parlamentu, aby sa začalo s postupom schvaľovania, čo umožní uvoľnenie prvej tranže," uviedol Tsipras v liste.

 

Atény sa ponáhľajú so schválením dohody, aby ju potom v piatok (14. 8.) mohli schváliť ministri financií eurozóny. Potom by prvá tranža z nového záchranného balíka bola uvoľnená pred 20. augustom, keď Grécko musí uhradiť splátku Európskej centrálnej banke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies