Grécky ostrov Kos je pre turistov podľa cestovných kancelárií bezpečný

NETKY.SK • 14 August 2015, 16:19 • 2 min
Grécky ostrov Kos je pre turistov podľa cestovných kancelárií bezpečný

BRATISLAVA – Slovenským dovolenkárom na gréckom ostrove Kos nič nehrozí a situácia v dovolenkových letoviskách je pokojná a bezpečná.

slovakia

left justify in out

Zhodli sa na tom cestovné kancelárie, ktoré oslovila TASR. Grécky Kos má totiž v poslednom čase problém s náporom utečencov a vypukli na ňom aj násilnosti.

 

"Situácia v turistických oblastiach, ako napríklad Psalidi, Lambi, Tigaki a Marmari, kde je najviac klientov CK FIRO-tour, je bezpečná," uviedol majiteľ cestovnej kancelárie Marcel Siekel. Pokojný a bezproblémový pobyt turistov na ostrove hlásia aj cestovné kancelárie KARTAGO TOURS a Koala Tours.

 

Za posledné týždne pritom narástol počet migrantov na ostrove, ktorí sú v hlavnom meste, pretože čakajú na potrebné dokumenty. "Z Atén boli povolané špeciálne jednotky armády, aby pomohli regulovať situáciu a urýchliť presun migrantov z ostrova na pevninu," priblížila CK FIRO-tour.

 

Atény o pomoc požiadal pred pár dňami starosta ostrova Kos po tom, ako vypukli násilnosti. Na Kos dorazilo podľa neho celkovo 7000 utečencov. Tí na protest proti podmienkam, v akých žijú, zablokovali hlavnú pobrežnú cestu na ostrove a požadovali doklady, aby mohli odcestovať do strednej Európy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies