Grécky návrh považuje Merkelová za dobrý základ

NETKY.SK • 20 Február 2015, 15:27 • 2 min
Grécky návrh považuje Merkelová za dobrý základ

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová považuje požiadavku Grécka na predĺženie úverovej dohody s Európou za "dobrý signál“. Podľa jej slov vytvára základ pre ďalšie rokovania, v súčasnej podobe však nie je dostatočný. Informovala o tom v piatok Christiane Wirtzová, hovorkyňa Angely Merkelovej.

slovakia

left justify in out

Zároveň poznamenala, že nemecká vláda je vo svojom postoji jednotná s tým, že nemecký minister financií Wolfgang Schäuble urobil "výbornú prácu v tejto kríze a pri rokovaniach s Gréckom“. "List od gréckeho ministerstva financií objasňuje, že Grécko má naďalej záujem o podporu z EÚ. Tento list je dobrý signál, ktorý nám umožňuje pokračovať v rokovaniach," uviedla hovorkyňa. 

 

Grécko vo štvrtok požiadalo o šesťmesačné predĺženie dohody o medzinárodnom úverovom programe a zaviazalo sa, že uzná všetky svoje dlhy a nepodnikne jednostranné kroky, ktoré by ohrozili dohodnuté fiškálne ciele. Vyplýva to z dokumentu, ktorý mala agentúra Reuters k dispozícii. Grécke inštitúcie uznávajú finančné záväzky Grécka voči všetkým svojim veriteľom, takisto aj štát svoj zámer spolupracovať so svojimi partnermi, aby sa zabránilo technickým prekážkam v rámci dohody, píše sa v dokumente. Ministri financií jednotlivých krajín eurozóny budú o šesťmesačnom predĺžení tejto dohody rokovať v piatok o 15:00 SEČ v Bruseli. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona