Grécky minister financií Tsakalotos odmieta rezervný úsporný balík

NETKY.SK • 7 Máj 2016, 13:46 • 2 min
Grécky minister financií Tsakalotos odmieta rezervný úsporný balík

ATÉNY - Grécky minister financií Euklid Tsakalotos sa pred pondelkovým (9.5.) stretnutím Euroskupiny jasne vyjadril proti "rezervnému" úspornému balíku opatrení. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Tsakalotos podľa gréckej televíznej stanice Skai, ktorá sa odvoláva na tlačovú agentúru Market News International (MNI), poslal partnerom z Euroskupiny list, v ktorom sa údajne píše: "Viete si predstaviť, že predložíme parlamentu úsporný balík v hodnote 9 miliárd eur namiesto 5,4 miliardy eur?" Podľa Tsakalotosa neexistuje žiadna šanca, aby takýto balík prešiel parlamentom.

 

Grécke ministerstvo financií dnes správy týkajúce sa listu nepotvrdilo ani nedementovalo.

 

Grécky parlament by mal v nedeľu (8.5.) rozhodnúť o väčšine plánovaných opatrení. Atény vlani v lete prisľúbili, že prijmú úsporné opatrenia vo výške 5,4 miliardy eur. To je podmienka pre uvoľnenie ďalších miliárd zo záchranného programu.

 

Sporným bodom sú "rezervné" úsporné opatrenia v hodnote 3,6 miliardy eur. Podľa predstavy veriteľov by sa tieto opatrenia mali začať realizovať v prípade, ak by v budúcnosti bolo ohrozené plnenie fiškálnych cieľov. Plány Atén týkajúce sa paušálnych výdavkových škrtov sú podľa Bruselu nedostatočné a je potrebné ich konkretizovať.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies