Grécky minister financií obvinil medzinárodných veriteľov, že terorizujú Grékov

NETKY.SK • 5 Júl 2015, 08:57 • 2 min
Grécky minister financií obvinil medzinárodných veriteľov, že terorizujú Grékov

ATÉNY - Grécky minister financií Janis Varufakis obvinil veriteľov, že sa pokúšajú "terorizovať" Grékov, aby prijali šetriace opatrenia a varoval, že Európa stratí viac ako Atény, ak prinúti Grécko vystúpiť z eurozóny po nedeľňajšom referende o prijatí či neprijatí podmienok medzinárodných veriteľov.

slovakia

left justify in out

Varufakis zopakoval že odstúpi, ak väčšina Grékov odpovie v referende "Áno" a obvinil veriteľov, že terorizujú voličov obmedzením finančnej hotovosti do gréckych bánk.

 

"To, čo robia Grécku, má meno: terorizmus," povedal v rozhovore pre španielsky denník El Mundo. "Prečo nás prinútili zatvoriť banky? Aby nahnali strach ľuďom," citovala ho tlačová agentúra AP.

 

Nemeckým novinám Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung Varufakis povedal, že v pondelok očakáva dohodu s medzinárodnými veriteľmi bez ohľadu na to, ako nedeľňajšie referendum dopadne.

 

"Očakávam, že budeme mať v pondelok dohodu. Nezávisle na to, či väčšina bude hlasovať Áno alebo Nie," citovala ho agentúra Reuters.

 

"Nepočúvajte tých, ktorí hovoria, že ponuku už neplatí, pretože stále platí, pretože to je to, čo chcú," dodal.

Úryvky z jeho vyjadrenia pre nemecký nedelník boli zverejnené v predstihu. Varufakis v ňom tiež zaútočil na nemeckého ministra financií Wolfanga Schäubla, ktorý podľa neho už v roku 2012 objasnil, že by preferoval Grexit.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies