Grécky kouč: Chyby rozhodcu vrátili Belgičanov do hry

NETKY.SK • 26 Marec 2017, 17:50 • 2 min
Grécky kouč: Chyby rozhodcu vrátili Belgičanov do hry

BRUSEL - Grécki futbalisti boli v sobotňajšom dueli v Belgicku blízko najtesnejšieho jednogólového triumfu, ktorým by sa dostali na líderský post v tabuľke H-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska. Tím z Peloponézskeho polostrova viedol v Bruseli od 46. min, keď sa presadil kanonier Konstantinos Mitroglu. Bod pre domácich a tiež konečnú remízu 1:1 zariadil v 89. min belgický hrot Romelu Lukaku.

slovakia

left justify in out

"Červení diabli" stratili prvé body v eliminácii, ale vďaka zisku bodu si udržali prvé miesto v "háčku" (13 bodov), Gréci sú druhí s dvojbodovým mankom. Grécko predviedlo svoj typický výkon založený na aktívnej defenzíve spoliehajúc sa na rýchle kontry. Navyše, v hosťujúcej svätyni sa dlhé minúty doslova prekonával brankár Stefanos Kapino, čo tiež nahrávalo ambíciám "Helénov".

 

Hostia dohrávali iba s ôsmimi hráčmi v poli, keď v 65. min Panagiotis Tachtsidis a v nadstavenom čase aj Georgios Tzavellas videli z rúk hlavného rozhodcu Felixa Brycha červenú kartu.

Nemecký kouč Grékov Michael Skibbe mal preto po stretnutí ťažké srdce na krajana s píšťalkou. "Musím to povedať, chyby hlavného arbitra ovplyvnili duel v náš neprospech. V čase, keď do konca zápasu zostávalo 25 minút, dal Belgičanom možnosť vrátiť sa do hry," cituje web sport1.de slová 51-ročného rodáka z Gelsenkirchenu.

"Radšej by sme grécky národný sviatok (deň nezávislosti, pozn. red.) oslávili víťazstvom, ale musíme sa uspokojiť aj s remízou. Mohli sme tu vyhrať. Chceli sme viac útočiť, ale silné belgické mužstvo predvádzalo kvalitný pohyb aj napádanie. V druhom polčase sme hrali lepšie, no až do chvíle, keď prišlo prvé vylúčenie. Až do konca sme bojovali o tri body. Na môj tím som hrdý," dodal niekdajší nádejný stredopoliar Schalke 04, ktorý ako 22-ročný musel pre problémy s kolenom ukončiť kariéru a vydať sa na dráhu trénera.

Gréci odohrali mimoriadne nevydarenú kvalifikáciu o postup na ME 2016, keď v skupine skončili na poslednom mieste. V bojoch o ruský "mundial" si však počínajú o poznanie lepšie a Skibbe verí, že jeho zverenci majú na to, aby v jesennom finiši eliminácie vybojovali miestenku na budúcoročný šampionát. "V septembri sa s Belgičanmi stretneme u nás doma. Som si istý, že pred našimi fanúšikmi dokážeme získať tri body," zostáva pozitívne naladený Michael Skibbe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies