Grécky futbal v problémoch, Panathinaikosu hrozí vylúčenie z ligy

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 13:27 • 2 min
Grécky futbal v problémoch, Panathinaikosu hrozí vylúčenie z ligy

ATÉNY - Grécky futbalový gigant Panathinaikos Atény je jedným z ôsmich účastníkov gréckej ligy, ktorým tamojšia federácia (EPO) zamietla žiadosť o udelenie licencie pre účasť v nasledujúcom ročníku najvyššej súťaže.

slovakia

left justify in out

Zo šestnástich klubov vyhovela licenčná komisia EPO na základe predložených dokumentov iba polovici, ostatní vrátane Panathinaikosu majú päť dní na odvolanie sa voči tomuto verdiktu. Funkcionári aténskeho veľkoklubu sú presvedčení, že napokon dostanú "zelenú".

"Rozhodnutie licenčnej komisie EPO bolo pre nás veľkým prekvapením," cituje agentúra Reuters stanovisko Panathinaikosu. "Klub predložil všetky dôkazy o svojej životaschopnosti a garancie pre súčasnosť i budúcnosť. Panathinaikos je presvedčený, že odvolací orgán nám dá za pravdu."

Licenciu zatiaľ EPO udelila iba klubom Olympiakos Pireus, PAOK Solún, Asteras Tripolis, Veria, Škoda Xanthi, Atromitos Athinon, Levadiakos a Platanias.

Neistú ligovú budúcnosť majú okrem Panathinaikosu stále aj Aris Solún, PAS Giannina, OFI Kréta, Panionios i Panthrakikos. Licenčným konaním neprešli ani Kerkyra a AEK Atény, oba tímy ale skončili na zostupových priečkach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies