Grécku sa podľa Schäubleho darí lepšie, než sa čakalo

NETKY.SK • 18 December 2014, 15:58 • 2 min
Grécku sa podľa Schäubleho darí lepšie, než sa čakalo

BERLÍN - Grécko je v lepšom stave, než pred niekoľkými rokmi mnohí predpokladali a reformy, ktoré podstúpilo, začínajú prinášať ovocie.

slovakia

left justify in out

Uviedol to nemecký minister financií Wolfgang Schäuble v nemeckom parlamente, ktorý vo štvrtok odsúhlasil predĺženie úverového programu Grécka o dva mesiace. "Reformy začínajú prinášať ovocie pre gréckych občanov. Reformy na trhu práce urobili krajinu konkurencieschopnejšiu... Tento rok bude rozpočtový deficit krajiny v súlade s pravidlami EÚ,“ povedal Schäuble.

 

"V roku 2012 hrubý domáci produkt (HDP) Grécka oslabil o 7 %. Tento rok by mal podľa predpokladov posilniť o 0,6 % a v budúcom roku by mal ďalej rásť. V posledných troch kvartáloch krajina zaznamenala výraznejší hospodársky rast, než je priemer eurozóny,“ doplnil. "Ak sa podarí dokončiť naštartované reformy, Grécko môže zaznamenať ďalšie úspechy," dodal Schäuble.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies