Grécku poskytneme humanitárnu pomoc na odstránenie dôsledkov požiarov

NETKY.SK • 11 August 2018, 11:21 • 2 min
Grécku poskytneme humanitárnu pomoc na odstránenie dôsledkov požiarov

BRATISLAVA - Slovensko poskytne Grécku humanitárnu pomoc na odstránenie dôsledkov devastujúcich lesných požiarov, ktoré vypukli 23. júla a vyžiadali si vysoký počet ľudských životov, a spôsobili rozsiahle materiálne škody.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničných vecí poskytne z prostriedkov oficiálnej rozvojovej pomoci po 25-tisíc eur dvom miestnym samosprávam najviac zasiahnutým požiarom – mestskej časti Marathonos a mestu Rafina. Pomoc je určená predovšetkým miestnemu obyvateľstvu a na obnovu požiarmi zničenej infraštruktúry.

Lesné požiare, ktoré zasiahli okolie gréckych Atén, si vyžiadali zhruba sto obetí. Prevažná väčšina obetí zomrela v plameňoch, niektorí sa utopili v mori, keď utekali pred ohňom, ktorý tiež poškodil viac ako dvetisíc domov. Štvrtinu z nich musia zbúrať.

 

S ohňom na oboch stranách hlavného mesta spočiatku bojovalo viac ako 600 hasičov a celá grécka letka hasičských lietadiel a helikoptér. Pomoc ponúkli aj Taliansko, Nemecko, Turecko, Cyprus, Španielsko či Izrael.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies