Grécku podľa Bundesbank hrozí bankrot

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 14:24 • 2 min
Grécku podľa Bundesbank hrozí bankrot

FRANKFURT - Grécku podľa nemeckej centrálnej banky hrozí veľké nebezpečenstvo, že zbankrotuje. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Situácia v Grécku je naďalej znepokojujúca," zdôraznila Bundesbank vo svojej dnes zverejnenej mesačnej správe. Atény a grécke banky sa zatiaľ nedostali do platobnej neschopnosti len preto, že finančné inštitúty získavajú záchranné úvery od gréckej centrálnej banky prostredníctvom programu núdzových úverových liniek ELA.

 

Grécko preto musí urýchlene zrealizovať reformy, ktoré položia základ pre udržateľnosť verejných financií. Krajina však bude prinajmenšom dočasne potrebovať ďalšiu finančnú pomoc, varovala Bundesbank.

 

Vláda ľavicového premiéra Alexisa Tsiprasa už tri mesiace rokuje s medzinárodnými veriteľmi o vyplatení zvyšných peňazí zo záchranného programu pre krajinu. Krajiny eurozóny a Medzinárodný menový fond (MMF) však podmienili uvoľnenie 7,2 miliardy eur dohodou o reformách, ktorá stále nie je na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies